Trin 1: Læs opgaveformuleringen

Læs altid opgaveformuleringen først

Du bør altid læse opgaveformuleringen grundigt, før du begynder på skriveprocessen. Opgaveformuleringen forklarer dig helt præcist, hvad kravene er til din debatterende artikel.

Herunder har du et eksempel på en opgaveformulering fra en rigtig eksamen. Vi vil tage udgangspunkt i eksemplet, når vi forklarer de ting, du skal være opmærksom på i forhold til den opgaveformulering, du sidder med.

Den demokratiske samtale i dag

Skriv en debatterende artikel, hvor du med udgangspunkt i konkrete eksempler undersøger og diskuterer den demokratiske samtales vilkår og udfordringer i dag og forsøger at overbevise din læser om dine synspunkter.

I din artikel skal du inddrage Vi har sønderrevet det danske sprog (tekst 4a) og mindst ét af de to medieklip Derfor taler folk grimt til hinanden på Facebook (tekst 4b) og … En lille hilsen til de 5 snothvalpe, af anden etnisk herkomst (tekst 4c).

I din undersøgelse skal du særligt fokusere på:

- At diskutere, i hvilket omfang den demokratiske samtale er udfordret i dag ved at inddrage hovedsynspunkter og argumenter fra Vi har sønderrevet det danske sprog (tekst 4a).

- At underbygge din egen argumentation med konkrete eksempler bl.a. ved at inddrage mindst én af de to tekster Derfor taler folk grimt til hinanden på Facebook (tekst 4b) eller … En lille hilsen til de 5 snothvalpe, af anden etnisk herkomst (tekst 4c).                 

- At præsentere emnet gennem en fokuseret indledning og diskussion og forsøge at overbevise din læser gennem en stærk og velgennemtænkt argumentation med en afslutning, der markerer dit synspunkt.

Hvad skal din opgave handle om?

Opgaveformuleringen fortæller dig allerede i titlen, hvad dit overordnede emne skal være. I dette tilfælde ”Den demokratiske samtale i dag”. Denne titel skal du også bruge som titel på din opgave.

Skriv en debatterende artikel, hvor du

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind