Trin 4: Skriv den debatterende del

I den debatterende del af den debatterende artikel skal du forsøge at overbevise læseren om dit eget synspunkt. Du skal gøre op med dig selv, hvad du vil overbevise din læser om, og hvordan du vil gøre det. Du skal dog også tænke over, hvordan du skaber sammenhæng med teksternes synspunkter. Dette kan du gøre ved at bruge dine egne synspunkter som en modsætning til eller en nuancering af synspunkterne fra diskussionen.

Du kan strukturere dit debatterende afsnit sådan:

  1. Start med et konkret eksempel
  2. Argumentér for dit synspunkt
  3. Overvej de modsatte synspunkter
  4. Lav en skarp formulering til sidst!

Nedenfor vil vi gennemgå de forskellige dele af strukturen.

Start med et konkret eksempel

En god måde at starte debatten på er ved at opstille et helt konkret eksempel. Eksemplet skal vise, at synspunkterne i teksterne burde være mere nuancerede eller måske er forkerte. Du kan finde på eksemplet selv eller måske hente det i en af teksterne. Det konkrete eksempel skal gerne lede frem til dit eget synspunkt om emnet.

Gode formuleringer til konkrete eksempler kan være ”Erfaringer viser imidlertid, at….”, ”Et eksempel fra den virkelige verden, der tydeliggør…”, ”En helt anden måde at få sit budskab ud på, oplever vi…”, ”Jeg har selv på nærmeste hold oplevet…” eller ”Et helt konkret eksempel er…”

Eksempel

Spørgsmålet er dog, om Hendricks har ret i, at grimt sprog er et særligt træk for de sociale medier. Coachen Tom Andkjær fortæller i en video på Facebook, hvordan han blev svinet til og truet af nogle unge indvandrere, som han irettesatte for at springe over i køen til Fona i Kolding Storcenter (Andkjær 2016). Andkjær mener...

I uddraget herover kan du se, hvordan vi bruger et eksempel fra tekstmaterialet til at skyde det debatterende afsnit igang. 

Argumentér for dit synspunkt

Efter dit anslag med det konkrete eksempel, er det vigtigt, at du går i dybden med dit synspunkt og argumenterer for det. Du skal vise tankerækken, som fører frem til synspunktet, sådan at de enkelte skridt i din argumentation står tydeligt for din læser. Dette kan du gøre på følgende måder:

  • Begrund: Begrund dit synspunkt ved at spørge dig selv ”hvorfor?” og ”hvordan?” – din argumentation dukker så op som svaret på dette.
  • Eksempler: Giv eksempler, som underbygger og viser dine pointer - eksemplerne må gerne komme fra teksterne.
  • Da
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind