Opbygning

Struktur

I figuren herunder har vi lavet et forslag til opbygning af din debatterende artikel. Som du kan se på figuren, anbefaler vi en opdeling af din opgave i fire dele.

  1. Indledningen skal du bruge til at gøre din læser interesseret i din artikel. Her skal du præsentere emnet og lægge dit eget fokus på det. Indledningen viser læseren vej ind i din undersøgelse og debat om teksten. Det er godt, hvis du har et stærkt, konkret eksempel til at bære indledningen. Men du kan også rejse nogle centrale spørgsmål eller fremhæve overraskende synspunkter om emnet. Indledningen må ikke fylde mere end ½ side.
  2. Den diskuterende del sætter læseren ind i hovedsynspunkter og argumenter fra kildeteksterne. Ofte vil der særligt være én af teksterne, som din diskussion skal tage udgangspunkt i. Diskussionen skal fremhæve alternative synspunkter og eksempler, som kan komme fra teksterne eller den almindelige samfundsdebat, så du får vist bredden i debatten om emnet. Det vigtige er dog, at du ikke skal forsøge at overbevise læseren, men blot oplyse om emnet. Denne del skal fylde 1 –1½ side.
  3. I den debatterende del skal du argumentere for dit eget synspunkt på emnet. Her skal du tage udgangspunkt i et konkre
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind