Mundtlig eksamen i Romeo and Juliet

Shakespeare til eksamen

Måske er du en af dem, der gruer lidt for at komme op i Shakespeare til mundtlig eksamen i Engelsk. Men faktisk er der flere grunde til, at det kan være en god ting at trække noget Shakespeare. På den her side forklarer vi hvorfor, og hvordan du kan gribe sådan en eksamenstekst an.

Allerførst anbefaler vi dig at læse vores dansksprogede guide til mundtlig eksamen i Engelsk. Med den får du lynhurtigt et overblik over, hvordan mundtlig eksamen foregår helt generelt. Den guider dig også til, hvad du kan gøre før og under eksamen for at levere så stærk en præstation som muligt.

Hvilke typer af Shakespeare-tekster kan jeg komme op i?

Shakespeare-tekster er primært noget, man bruger på STX. Især på Engelsk A, for her er det faktisk et krav i læreplanen, at eleverne skal læse uddrag af Shakespeare. Hvis din lærer har fortalt, at I kan komme op i en Shakespeare-tekst til jeres eksamen, kunne det for eksempel ske i form af en eller flere af hans sonetter, et uddrag af et af hans skuespil eller en kombination af en Shakespeare-tekst og en anden tekst med samme tema. Din lærer vælger kombinationen.

Du vil altid trække ukendt tekstmateriale. (På B-niveau kan den ukendte tekst godt være ledsaget af en kendt, men det er ikke så sandsynligt, at du overhovedet møder Shakespeare på B-niveau).

Trækker du en Shakespeare-tekst, kan du få en klar fordel: Her må uddraget nemlig gerne komme fra et Shakespeare-værk, I allerede har arbejdet med i timerne. Hvis I fx har læst uddrag af Romeo and Juliet på klassen eller set en filmudgave, kan du derfor trække et uddrag fra dramaet, som I ikke har arbejdet med. Du kender allerede den samlede historie og har altså et lager af paratviden at trække på.

Materialet, du trækker, vil som altid bestå af én eller flere tekster. Det vil desuden alt...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind