Hvad er reformationen?

Hvad betyder “reformationen”

Ordet “reformation” betyder både “fornyelse”, “ændring” eller “gendannelse”, og alle betydninger er faktisk rammende i forhold til det, der skete under reformationen i 1517. Den kristne kirke blev “ændret” og “fornyet”, og ifølge de lutherske reformatorer blev kirken også “gendannet” i den forstand, at man med reformationen, ifølge teologen og igangsætteren af reformationen, Martin Luther, fik genetableret de kristne værdier, der var blevet forvansket og misbrugt under den katolske kirke. 

Når man taler om "reformationen" henviser man til Martin Luthers reformation af kirken, der begyndte i 1517 i Tyskland og spredte sig til en række andre europæiske lande, herunder: Danmark, Norge, Sverige, Finland, dele af Tyskland, Baltikum (Estland, Letland og Litauen), England, Skotland og Nordirland. 

Reformationen kort fortalt

Reformationen splittede den kristne tro op i to retninger: Katolicismen og protestantisme. Før reformationen var den katolske kirke én stor selvstændig magtfaktor i Europa. 

Det er vigtigt at have in mente, når man beskæftiger sig med reformationen, at religionen i 1500-tallet fuldstændig gennemsyrede samfundet, hvilket og...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind