Rå realisme

Rå realisme skildrer den grimme virkelighed

Rå realisme er realistisk litteratur, der råt og ærligt viser de grimme sider af virkeligheden. Handlingen foregår ofte på samfundets bund, hvor der ikke lægges skjul på, at underklassens liv kan være ubehageligt og frastødende. 

Den rå realisme er som regel samfundskritisk: Den ønsker at konfrontere læseren med samfundsproblemer og samfundsgrupper, som vi normalt overser eller tager afstand fra.

Et direkte og upoleret sprog

Rå realisme er kendetegnet af et meget direkte, upoleret sprog. Der er typisk ikke pyntet med sproglige billeder, den sproglige stil er lav, og tonen virker talesprogsagtig. Ofte vil der være gjort brug af bandeord og slang for at understrege den rå og hverdagslige tone.

Samtidig er det et sprog, som ikke lægger skjul på de brutale handlingsforløb, det skildrer. Der kan komme detaljerede, udpenslende skildringer af f.eks. vold, misbrug og sex, som kan virke ubehagelige at læse.

Personer og miljøer på kanten af samfundet

Personerne og miljøerne i den rå realisme er ofte placeret på kanten af samfundet. Hovedpersonerne kan f.eks. være kriminelle, arbejdsløse, misbrugere, syge, ensomme eller fattige. Det vil s...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind