Temaer

Realistiske tekster skildrer ofte almindeligt hverdagsliv 

Et gennemgående tema i realismen er hverdag. Dagligdagens faste rutiner og små begivenheder bliver sat i fokus i realistiske tekster. Realismen viser på den måde, at den velkendte virkelighed er interessant, også selvom den på overfladen fremstår kedelig og forudsigelig. 

Realismen fokuserer også på hverdagen, fordi det er den, læseren lettest kan genkende og forstå. Det ekstraordinære ligger længere væk fra læserens virkelighed. 

Derudover er oplagt for mange realistiske forfattere at skildre et samfundsproblem fra en hverdagsagtig vinkel. Det gør nemlig problemet let at forholde sig og forstå for læseren, fordi problemet fremstår almindeligt og nærværende. 

Realistiske tekster kan handle om samfundet og samfundsproblemer

Typiske temaer, der handler om samfundet er samfundsnormer, religion, ulighed, fattigdom og kønsroller. Disse temaer finder vi ofte i samfundskritiske tekster, der viser, hvilke problemer der er i forholdet mellem menneske og samfund. 

Det kan for eksempel være, at teksten viser, hvor uværdigt fattige behandles som i Jeppe Aakjærs “Jens Vejmand”. Det kan også være, at teks...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind