Baggrundsinformation

Naja Marie Aidts noveller

Naja Marie Aidt udgav sin første novellesamling Så længe jeg er ung i 1991. Hun har sidenhen udgivet flere novellesamlinger, digtsamlinger og romaner. Naja Marie Aidt har i løbet af sit forfatterskab modtaget meget god omtale for sine værker. ”Den blomstrende have” er udgivet i 1993 som en del af hendes første novellesamling Vandmærket, der blev beskrevet som ”en af årets væsentligste bøger herhjemme”.   

Naja Marie Aidts noveller skildrer ofte det moderne liv. Hverdagen og genkendelige miljøer danner som regel rammerne for hendes fortællinger. Novellerne handler desuden ofte om ret almindelige mennesker og de problemstillinger, de møder i dagligdagen. Dagligdagen indeholder dog ofte nogle surrealistiske, absurde eller groteske elementer, der sætter fokus på novellernes dybereliggende tematikker.

Den danske sommerhuskultur

Det er en vigtig pointe i ”Den blomstrende have”, at handlingen udspiller sig i og omkring et sommerhus. Den danske sommerhustradition er nemlig præget af en særlig kultur, som de fleste danske læsere helt intuitivt kender til. De værdier vi associerer med sommerhusliv og sommerhusferie får derfor betydning for vores opfatt...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind