Fortolkning, tema og budskab

Fortolkning

”Den blomstrende have” er en novelle, der har fokus på overgangen fra barn til voksen. I begyndelsen af novellen fremstilles Thomas og Erik som legesyge, barnlige og naive drenge. Vi får et indtryk af, at de oplever, at verden ligger åben for dem, og at de nærmest føler sig usårlige.

I løbet af novellen hører vi, at Erik har kysset med Mette, og vi bliver derfor klar over, at Erik er begyndt at have interesse i det andet køn. Efter Erik og Mettes kysseri er forholdet mellem Thomas og Erik forandret. Herefter lever de ikke længere i en sammensmeltning men er derimod to adskilte individer.

”Den blomstrende have” kan derfor belyse konsekvenserne ved at gå fra barndommens trygge rammer til voksenlivets ukendte realiteter og mysterier. Da Thomas og Erik er på vej hjem fra sommerhuset, slår det om i vejret og begynder at regne. Slutningen er derfor med til at markere, at drengene har noget nyt og ukendt i vente forude. 

Størstedelen af ”Den blomstrende have” foregår i haven og naturen omkring sommerhuset. Haven og naturen bliver beskrevet positivt og med en nærmest ekstatisk energi. Vi kan der...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind