Genre

"Den blomstrende have" har mange af novellegenrens typiske kendetegn

Novellegenren har en lang række forskellige kendetegn. Vi kan se mange af novellegenrens kendetegn i ”Den blomstrende have”. Miljøet er afgrænset, fordi handlingen udelukkende foregår i sommerhuset og naturen omkring sommerhuset. Miljøet er også genkendeligt for os, fordi det er et realistisk miljø, som vi kan møde i virkeligheden.

I begyndelsen af novellen hører vi, at Thomas og Erik hygger sig på terrassen ved sommerhuset sammen med Mette og Thomas’ mormor og morfar: ”Vi sad i de grønne havemøbler på terrassen, græsplænen lyste grønt omkring os, vi spiste bradepandekage, sød og med æbler og kanel”. Eksemplet viser, hvordan miljøet beskrives meget realistisk. Novellegenren er netop kendetegnet af et realistisk og afgrænset miljø.

Noveller er også ofte bygget op omkring ét enkelt handlingsforløb. Det ser vi også i ”Den blomstrende have”, hvor hele handlingen er bygget op omkring Thomas og Eriks sommerferie i et sommerhus. Her er det særligt forløbet omkring Eriks kysseri med Mette og Thomas’ jalousi, der er i centrum. Der er derfor kun ét enkelt handlingsforløb, der tager udgangspunkt i Thomas og Eriks venskab og udvikling fra barndom til voksenliv.

Noveller er desuden kendetegnet ved at fokusere på få personer. I ”Den blomstrende have...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind