Resumé

Her kan du læse et resumé af "Ane-Mette" af Henrik Pontoppidan, hvor vi først præsenteres for en kirke og en kirkegård, der ligger i udkanten af en landsby. Vi møder en kvinde, som sidder ved kirkeporten iført sørgehætte og sort sjal. Vi får at vide, at denne kvinde går under navnet “Niels Nilens Brud”, og at mange på egnen ikke kender hendes rigtige navn. Hendes mand, Niels Nilen, er død for fire år siden.

Niels Nilen var kendt på egnen for sine drukture. Til daglig tiggede han efter alkohol, og sommetider måtte han stjæle ting fra sit eget hjem og sælge tingene på gaden for at have råd til mere alkohol. Niels Nilens drukture endte altid med, at han blev meget fuld og sagde «Nu si'er jeg god Nat, Godtfolk! Nu g'aar jeg hjem til min Brud!». Derfor fik hans kone tilnavnet “Niels Nilens Brud”.

Først senere i novellen lærer vi Niels Nilens Bruds rigtige navn at kende: Elsebeth. Det gør vi, da Elsebeth møder en gammel mand, som spørger, hvorfor hun sidder foran kirken. Vi hører om, at Elsebe...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind