Resumé og baggrundsinformation

Resumé af "Historien om en Moder"

”Historien om en Moder” handler om en mor, der sørger over sin søns død. Hun kæmper for at få til ham tilbage og i løbet af fortællingen må hun gennemgå en række prøvelser af smertefuld karakter.

I starten af historien hører vi, at moderen får besøg af en gammel mand, som viser sig at være døden. Han tager hendes syge søn med sig. Herefter kommer moderen ud på en længere rejse, hvor hun må ofre sig for at få adgang til dødens rige i håbet om, at hun her kan vække sin søn til live igen.

Først møder hun natten, der kræver, at moderen skal synge alle de viser, hun har sunget for sin syge søn. Derefter møder hun tornebusken, der vil have hende til at varme sig med hendes krop. Det gør hun, og tornene går lige igennem hendes kød. Dernæst kommer hun til søen, hvor hun efter at have forsøgt at tømme søen for vand ved at drikke den, indser, at hun må ofre sine øjne for at blive ført over.

Endelig kommer hun til dødens store drivhus, hvor en såkaldt gravkone kræver, at hun må ofre sit sorte hår for at få lov til at lede efter barnets blomst. Det lykk...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind