Genre og eventyrtræk

”Historien om en Moder” er typisk for eventyrgenren

”Historien om en Moder” indeholder alle de typiske kendetegn ved eventyr. I den forstand er teksten typisk for genren. Vi har at gøre med en eventyrverden. Det kan vi se ved, at naturfænomenerne taler, og at døden er personificeret.

Det er typisk for eventyr, at der optræder magiske eller overnaturlige kræfter, som enten kan være gode eller onde. Det ser vi også i ”Historien om en Moder”, hvor døden optræder som den overnaturlige kraft, der har ansvar for Guds planter og blomster.

Derudover kan døden skifte form, hvilket vi ser, da den optræder som en gammel fattig mand i begyndelsen. Det er også et typisk eventyrtræk. Det er dog ikke sådan, at døden entydigt kan bestemmes som god eller ond. Døden gør, hvad Gud har sat den til at gøre, og den fremstår som en nødvendighed eller et vilkår, mere end som en god eller ond skikkelse. Døden er hævet over disse begreber. Den er hinsides godt og ondt.

Eventyr tematiserer ofte overgange i livet og kritiske faser som overgangen fra barn til voksen, tiden hvor man skal giftes eller fødsel og død. I ”Historien om e...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind