Miljø

Kaldes også miljøbeskrivelse.

Moderens miljø er fattigt og besjælet

I starten af eventyret befinder vi os i moderens miljø. Handlingen begynder i moderens hjem, der ikke fremstår som velhavende. Moderen er alene med et sygt barn, og hun henter ”Øl i en lille Potte” til den fattige mand, der ankommer. Det angiver, at vi ikke befinder os i et rigt miljø, men snarere et fattigt. Moderen serverer ikke vin fra dyre fade. Hun serverer ”Øl i en lille Potte”. Hjemmets ressourcer fremstår begrænsede.

Da døden tager sønnen med sig, skal moderen igennem flere forskellige naturmiljøer for at nå frem til dødens opholdssted. Først skal hun igennem granskoven, derefter skal hun over søen og endelig kommer hun til ”Dødens Drivhus”, som adskiller sig fra de miljøer, hun tidligere har gennemkrydset. Det er karakteristisk for naturmiljøerne, at de er besjælede. Først sidder natten ”stum og stille”, senere møder hun en talende tornebusk, og da hun kommer til søen, indgår hun en kontrakt med den. Naturmiljøerne er altså besjælede, dvs. at konkrete fænomener i naturen tillægges menneskelige egenskaber.

Det ser vi konkret ved, at naturfænomenerne taler: "Jo!" sagde Tornebusken, "men jeg siger Dig ikke hvilken Vei han tog, uden at Du først vil varme mig op ved dit Hjerte! jeg fryser ihjel, jeg bliver t...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind