Guldhornene

Vi hjælper dig med analysen af digtet i vores analyse. Du kan også se et eksempel på en litterær artikel om "Guldhornene".

Digtet ”Guldhornene” er skrevet af Adam Oehlenschläger. Digtet er skrevet i 1802 og udgivet som del af digtsamlingen Digte 1803. Både "Guldhornene" og resten af digtsamlingen vakte stor begejstring, da de blev udgivet. Oehlenschlägers digtning var en banebrydende ny form for litteratur, som stadig har betydning for, hvad vi tænker på som romantisk opførsel i dag.

På næste side kan du læse et resumé af handlingen i "Guldhornene" og få at vide, hvad digtets historiske baggrund er. Hvis du læser videre på siden efter, finder du digtets fulde tekst med forklaringer af svære ord og begreber i digtet og en gennemgang af indholdet.

Derefter kommer analysehjælpen, som hjælper dig med at lave en grundig og god analyse af digtet. Du får både et overblik over alle de forskellige træk i "Guldhornene" og hjælp til dybdegående analyser ud fra tre indfaldsvinkler med fokus på figurerne, jorden og oldtiden.

Til sidst kan du læse en litterær artikel, som er skrevet på baggrund af analysehjælpen. Den kan du bruge som inspiration til, hvordan du selv kan lave en opgave.

Du får her et kort uddrag af analysehjælpen:

Perspektivering

”Guldhornene” hører til blandt de tidlige universalromantiske digte i Danmark. Universalromantikken ser verden som splittet mellem den fysiske og den åndelige verden. Men splittelsen er kun tilsyneladende, og den kan overvindes. Guddommen gennemstrømmer alt i naturen, og det romantiske geni kan se denne enhed af ånd og natur. Indsigten kan videregives af geniet gennem kunst og litteratur.

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Guldhornene

[1]
Bedømmelser
  • 14-12-2018
    Givet af Lærerstuderende på 4. år
    Rigtig god vejledning til arbejdet med Guldhornene