Skriv opgave om Guldhornene

Her får du hjælp til at skrive en opgave om "Guldhornene". Vi giver dig nogle tips, du kan bruge uanset om din opgave er en større opgave som DHO eller en almindelig danskopgave i hverdagen. Du får også et eksempel på en komplet analyserende artikel om digtet.

Begynd med at finde en vinkel

Du kan godt skrive en opgave om "Guldhornene" baseret på analysemodellens punkter. Men hvis du vil have topkarakter, skal din analyse være sammenhængende og helst have en vinkel. For at finde en god vinkel skal vi sortere i analysemodellens punkter. Det gør vi ved at finde de steder, hvor teksten er særligt interessant. 

Det kan især være ved at adskille sig fra andre tekster, men det kan også være ved at være et rigtigt godt eksempel på noget bestemt. Det kan også være et spændende tema, der gør teksten interessant. I denne tekst er det fx tema, rim og rytme, billedsprog, personer og symboler. De punkter, hvor vi ikke finder noget interessant, tager vi ikke med i vores indfaldsvinkler.

Indfaldsvinklerne til ”Guldhornene”

Vores analyse har hjulpet os med at finde frem til tre forskellige indfaldsvinkler, som alle er gode at skrive en opgave ud fra. Den første vinkel tager fat i det mest konkrete i digtet, og det er ofte det nemmeste at skrive om. Den sidste vinkel er den mest abstrakte, og det kan hjælpe med at bringe din opgave op på et højt niveau. Du kan også vælge den vinkel, der er mest spændende for dig.

Den første vinkel er figurerne i digtet. Det vil sige digtets personer, som ikke er fremstillet som rigtige mennesker, men som typer eller figurer. Tilsammen giver de et klart budskab om, hvordan man helst skal være, nemlig som den romantiske digter, som ikke er styret af sin fornuft.

Vinkel: Fokus på figurerne
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

Den anden vinkel er jorden, hvor vi ser nærmere på den måde naturen i digtet er fremstillet på. Der er særligt fokus på den dyrkede natur eller landbruget, som i ”Guldhornene” indgår som en del af naturen. Naturen er vigtig, fordi den er gennemstrømmet af en guddommelig ånd. Derfor har naturmenneskene, møen og bonden i digtet, en umiddelbar forståelse af verdens sammenhæng.

Vinkel: Fokus på jorden
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

Den tredje vinkel er oldtiden, hvor vi analyserer oldtidens rolle i digtet. Her er guldhornene repræsentanter for den in...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind