Resumé og baggrundsviden

Resumé

”Guldhornene” indledes med to strofer, hvor de lærde uden held leder efter noget fantastisk fra oldtiden. I de tre næste strofer træder guderne frem. De mødes og fortæller, at de vil lade en ung kvinde finde et af guldhornene. Så beskrives morgenen med figurer fra nordisk mytologi. De tre følgende strofer beretter om fundet af det første guldhorn. Først hører vi, hvordan den unge kvinde bogstaveligt falder over det, derefter hvordan fundet bliver berømt i hele Norden. De lærde leder efter mere guld, der hvor hornet blev fundet, men de finder ikke noget.

En enkelt verslinje står for sig selv og fortæller, at der går hundrede år. Der er igen tre strofer, hvor guderne træder frem. De mødes og fortæller, at nu er det en bonde, der vil finde et guldhorn. Derefter kommer samme strofe med beskrivelse af morgenen som tidligere i digtet. Tre korte strofer fortæller, hvordan bonden finder det andet guldhorn, mens han pløjer.

”Guldhornene” afsluttes med fem strofer, som er løsrevet fra handlingen i de foregående strofer. Det er i stedet det lyriske jeg, der træder frem og h...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind