[14]

Skriftlig eksamen i Spansk A på STX

I denne guide kan du få et overblik over den digitale skriftlige eksamen i Spansk A på STX. Vi gennemgår de to delprøver, som eksamen består af. Herunder forklarer vi alle de typer underspørgsmål, der kan forekomme i delprøve 1, samt hvilke typer tekster du kan komme til at skrive i delprøve 2. 

Undervejs vil vi også vise dig eksempler på besvarelser af de forskellige opgavetyper, og hjælpe dig til hvordan du kan gribe dem an til eksamen. Vejledningen forklarer desuden hvilke hjælpemidler du må bruge, og hvordan du bedst kan forberede dig til eksamen. 

Delprøve 1

I Delprøve 1 skal du besvare en række spørgsmål til en kort tekst på spansk. Spørgsmålene har både med tekstforståelse, grammatik, tekstproduktion, og ordforråd at gøre. Det vil sige, at nogle af spørgsmålene for eksempel er multiple choice-opgaver, mens andre er mere åbne og kræver, at du selvstændigt skriver en kort tekst på spansk. Til denne delprøve må du slet ikke bruge hjælpemidler, og du har 1 time til at besvare den. Teksten er dog gloseret, så du får hjælp til at forstå de sværeste ord i teksten. 

Delprøve 2

I Delprøve 2 skal du skrive en tekst på ca. 250-300 ord på spansk ud fra det tekstmateriale og den opgaveformulering, som du får udleveret. Husk at lægge mærke til det antal ord, som eksamenssættet beder dig om at skrive. Du skal enten skrive en artikel, et læserbrev, en dagbog eller et brev. Læserbreve og dagbøger kan også tage form som blogindlæg. Tekstmaterialet består af teksten fra delprøve 1, samt 3-4 andre tekster der både kan bestå af billeder, videoklip og almindelig tekst. Derudover er der nogle specifikke ord, som opgaveformuleringen vil bede dig om at inddrage. Til denne delprøve må du gerne bruge hjælpemidler (se her hvilke du må bruge), og du har 3 timer til at besvare den. 

 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Skriftlig eksamen i Spansk A på STX

[14]
Bedømmelser
 • 25-05-2019
  Givet af 3.g'er på STX
  I vejledningen står der ift. delprøve 2, at man skal "skrive en tekst på ca. 300 ord", hvor der i opgaveformuleringen til eksamen bare står at "besvarelsen skal fylde 250". Ellers en rigtig god og grundig vejledning, der får en klædt rigtig godt på til eksamen!
  Tak for din bedømmelse. Vi er glade for, at du har fået udbytte af vejledningen. Tidligere var der altid krav om 300 ord til denne type eksamen, men vi har nu opdateret vejledningen til det korrekte antal ord. Mvh Studienet
  Givet af: Studienet.dk redaktionen
 • 20-03-2024
  Givet af 3.g'er på STX
 • 31-05-2023
  Givet af 2.g'er på STX
 • 22-05-2023
  Givet af 3.g'er på STX