Billedopgaver

Billedopgaver tester din formuleringsevne

Alle disse opgaver handler om billeder. Til disse opgaver skal du enten

  • skrive en tekst. Dette tester dig i din evne til at producere korte tekster på spansk uden brug hjælpemidler.
  • skrive nogle sætninger om billedet. Dette tester dit ordforråd og din evne til at forstå almindelige spanske udtryk.

Der vil med stor sandsynlighed være i hvert fald ét spørgsmål, der har med billeder at gøre til eksamen, så det er en god idé at være forberedt på. Du kan for eksempel læse vores vejledning til billedbeskrivelse på spansk som en del af din oplæsning.

Du kan også læse vores opgavehjælp til tidligere digitale eksamenssæt, hvis du vil se flere eksempler på gennemgange af billedopgaver.

Giv billedet en titel på spansk og begrund dit valg med 3-5 sætninger på spansk

Her bliver du testet i at skrive en selvstændig tekst på spansk. Her gælder det altså om at vise dine sproglige kundskaber, og få brugt så meget grammatik, du kan. For eksempel kan du bruge sproglige omskrivninger, pronominer eller konjunktiv for at udvise overskud.

Vær opmærksom på, at nogle eksamenssæt beder dig om at skrive 4-6 sætninger i stedet for 3-5. Husk derfor at tjekke, hvad det specifikke eksamenssæt beder dig om, så du får skrevet den rigtige mængde tekst.

I denne opgave skal du selv finde på en titel og herefter begrunde, hvorfor du har valgt netop den titel. Vi anbefaler, at du vælger en titel og begrundelse, der relaterer sig til det overordnede emne for eksamenssættet.

Her kan du se et eksempel på en besvarelse af denne type opgave fra et tidligere eksamenssæt. Vi har både besvaret opgaven og forklaret vores valg af titel på dansk. I dette eksamenssæt er omdrejningspunktet den nicaraguanske pige María José, og hvad hun synes om uddannelse:

Eksempel

Título: La escuela crea alegría

He puesto ”La escuela crea alegría” porque en la foto se ve una clase llena de niños, donde todos los alumnos están sonriendo. También tienen las manos levantadas, para mostrar que quieren decir algo. Además, creo que la foto muestra que la escuela puede conllevar alegría para los niños porque les da más oportunidades en la vida.

Vi har valgt at give vores svar titlen ‘La escuela crea alegría’, som betyder ‘Skolen skaber glæde’. Det har vi gjort for at vise, at billedet handler om vigtigheden ved at gå i skole, fordi det skaber flere muligheder for børn. Du må i din besvarelse selv bestemme, hvilken titel du giver billedet, så længe du begrunder det.

Du kan læse resten af besvarelsen til dette eksamenssæt her.

Fortæl historien bag billedet på spansk. Skriv 3-5 sætninger på spansk

I denne opgave bliver du også testet i din evne til at...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind