Disponer din tid til delprøve 2

Her giver vi dig et bud på, hvordan du kan disponere over de 3 timer, du har til rådighed til at besvare delprøve 2. Det vigtigste råd er, at du skal bruge hele tiden!  

Gør dig overvejelser på forhånd

Vi anbefaler, at du gør dig nogle overvejelser omkring hvordan du vil bruge din tid til eksamen, da det kan gøre det lettere for dig at overskue at besvare de forskellige opgaver. Det er op til dig at vurdere, om lige præcis den tidsfordeling, vi foreslår til de forskellige ting, giver mening. Fx kan det være at du læser teksterne i delprøve 2 hurtigere, men at du til gengæld har brug for mere tid til at lægge dig fast på en vinkel for din besvarelse. Uanset hvad kan du bruge dispositionen som udgangspunkt for hvad du skal nå i løbet af de tre timer.

Gennemlæsning og udvælgelse af tekster: 20-30 min.

Vi foreslår at du bruger de første 20-30 min. på at gennemlæse det tekstmateriale, der hører til delprøve 2. Dette vil oftest bestå af en tekst B, C og D (og til tider E), der alle indeholder forskelligt tekstmateriale (se her for en uddybning af hvilke tekster der kan være i delprøve 2). I din første gennemlæsning foreslår vi, at du fokuserer på at forstå de forskellige teksters overordnede indhold og budskab, men at du ikke fokuserer alt for meget på at forstå alle detaljerne.

Start i stedet med at danne dig et overblik over tekst...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind