Læserbrev

Hvad er et læserbrev?

Hvis du skal skrive et læserbrev til eksamen i delprøve 2, indebærer det en tekst, der på den ene eller den anden måde udtrykker en holdning til et bestemt emne.

Læserbrevet kan både være tænkt som et almindeligt læserbrev trykt i en avis, men kunne også være tiltænkt en blog i stedet. Uanset hvor læserbrevet skal publiceres, har læserbrevene det til fælles, at de både kan handle om meget personlige holdninger, diskussion af vigtige samfundsproblemer og alt derimellem. Se her, hvis du vil/skal skrive dit læserbrev som et blogindlæg.

Et læserbrev vil desuden altid have en mere personlig tone end fx en artikel. Opgaveformuleringen vil nogle gange fortælle dig i hvilken retning dit læserbrev skal gå, men ofte er det op til dig at vælge, hvad du synes giver mest mening i forhold til det overordnede emne.

Når du skal skrive et læserbrev, er du som afsender en helt almindelig samfundsborger, der udtrykker interesse i og måske endda bekymring for et bestemt emne. Du kan altså tage udgangspunkt i dig selv og dine egne erfaringer og holdninger, når du skal skrive dit læserbrev eller din blog. Nogle gange vil opgaveformuleringen fortælle dig, hvil...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind