Guide til skriftlig eksamen i Dansk

I denne guide giver vi dig et overblik over skriftlig eksamen i Dansk på STX, HHX, HF, HTX og EUX. Vi viser dig, hvordan den skriftlige eksamen er bygget op på din uddannelse. Du får gode råd om, hvordan du kan forberede dig på den bedste måde. Vi ser også på, hvad du skal være særligt opmærksom på under selve eksamen, og giver dig gode råd om, hvordan du kan strukturere din tid bedst muligt.

I skriftlig dansk er det vigtigt, at du har godt styr på, hvad kravene er i de tre opgavetyper i dansk på din uddannelse. I guiden hjælper vi dig med, hvordan du forbereder dig på opgavetyperne. Vi gennemgår kravene, giver dig nogle praktiske øvelser og relevante henvisninger til eksempelopgaver og Studienets detaljerede guides.

Guidens struktur

I den første del af guiden hjælper vi dig til at forberede dig bedst muligt op til den skriftlige eksamen. Først får du nogle generelle råd, som gælder for alle uddannelserne.

I anden del af guiden får du gode råd om, hvad du skal tænke over på selve eksamensdagen. Du får et forslag til en pakkeliste, og vi fortæller om, hvilke regler der gælder under skriftlig eksamen. Vi gennemgår punkt for punkt, hvordan du kan fordele dit arbejde med opgaven til eksamen, og vi giver dig en overordnet tidsplan for eksamen, så du er sikker på at nå det hele.

I tredje del af guiden ser vi på, hvordan du undgår at lave plagiat, og hvordan du laver gode kildehenvisninger i dine opgaver. Vi giver dig også en hurtig guide til at få rettet dine sproglige og grammatiske fejl, så du får et godt sprog i din opgave. 

I fjerde del af guiden gennemgår vi de specifikke eksamener på hver enkelt uddannelse i detaljer. Her kan du læse om, hvad du helt præcist kan forvente til din eksamen. Vi gennemgår trin for trin, hvordan du kan lave en optimal forberedelse af din favoritopgavetype.

Bemærk: Er du startet på din uddannelse før august 2017, skal du op efter den gamle ordning. Den kan du læse mere om her. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Guide til skriftlig eksamen i Dansk

[5]
Bedømmelser
 • 26-01-2020
  Givet af 3.g'er på STX
  rigtig god
 • 15-02-2019
  Givet af HHX-elev på 3. år
  tjak :D
 • 25-02-2020
  Givet af HHX-elev på 3. år
  nice
 • 24-02-2019
  Givet af HFe-elev på 2. år
  Super