I eksamenslokalet

Her har vi samlet nogle generelle råd, som du kan bruge i selve eksamenssituationen.

Vær klar på skolen i god tid inden eksamen begynder

Kommer du for sent til eksamen, så er der risiko for, at du ikke får lov til at gå op til prøven, og selv om du får lov, så har du kortere tid til at løse opgaverne end ellers. Sørg derfor for at møde op i god tid inden eksamen begynder. 

Nogle skoler har regler om mødetidspunkter, fx at du skal møde kl. 8.45, hvis din eksamen begynder kl. 9.00. Tjek i god tid inden eksamensdagen, om din skole har særlige regler for mødetid. Hvis du er i tvivl, så spørg din lærer.

Læs opgaveformuleringen grundigt

Inden du løser en opgave, så læs opgaveformuleringen grundigt. Det er svært at svare på dét, der bliver spurgt om, hvis du ikke læser, hvad der bliver spurgt om! Nogle opgavetyper er forholdsvis nemme at genkende, og så kan det være fristende at spare lidt tid ved ikke at læse teksten grundigt, men det er rigtig ærgerligt at miste point, fordi du ikke besvarer det, der bliver spurgt om i opgaven.

Disponér din tid

Vi anbefaler, at du begynder med de opgaver, du synes virker nemmest, men pas på, at du ikke kommer til at bruge for meget tid på at udvælge opgaver, da du så har kortere tid til at løse opgaverne.

Går du i stå i en opgave, så gå videre til en anden opgave og vend evt. tilbage senere, hvis du har mere tid.

Begynd evt. med mindstekravsopgaverne, hvis du synes, at opgaverne virker svære.  Du kan læse mere om mindstekravsopgaverne på siden Mindstekrav

Opgaverne behøver ikke at komme i samme rækkefølge i din besvarelse, som i opgavesættet. Det skal bare være tydeligt, hvilken opgave du løser. Du behøver derfor ikke at bruge tid på at...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind