Hjælp til Kemi

Her får du vores komplette hjælp til Kemi på A, B- og C-niveau på STX og HTX. Du kan f.eks. få hjælp til at forstå pensum med vores kompendier til Kemi eller blive klædt på til eksamen med vores eksamensvejledninger. Du kan også få hjælp til dine skriftlige opgaver med vores store samling af vejledende besvarelser af tidligere eksamenssæt.

Skriftlige opgaver og rapporter

Hvis du har Kemi på A-niveau, så skal du sandsynligvis besvare tidligere eksamensopgaver som træning til den skriftlige eksamen. Vi har vejledende besvarelser til de fleste af de eksamensopgaver, der er blevet stillet i Kemi de sidste mange år.

Hvis du skal skrive kemirapport, så kan du finde hjælp i vores store samling af rapporter.

Hvis du skal bruge Kemi i en større skriftlig opgave, så kan du finde hjælp i vores store samling af SRP'er og SRO'er.

Eksamen

Du kan blive klædt på til skriftlig eksamen i Kemi med vores eksamensvejledninger. Du finder bl.a. en vejledning til skriftlig eksamen i kemi på STX A og HTX A og hjælp til at løse typiske eksamensopgaver om Termodynamik og Lambert-Beers lov.

Når du skal læse op på pensum inden eksamen, kan du finde hjælp i vores kompendier og noter.

 • Mængdeberegning Naturvidenskabelig faggruppe, Bioteknologi A, Kemi A …

  Forstå kemiske mængdeberegninger. Vi gennemgår alt det, du behøver at vide om mængdeberegning på Kemi C, Kemi B, Kemi A og Biotek A. Kompendiet hjælper dig blandt andet med at forstå følgende: Hvad er (…)

 • pH-beregning Bioteknologi A, Kemi A, Kemi B …

  Kemi B og A + Biotek A. Forstå pH-beregninger. Vi gennemgår alt det du behøver at vide om pH-beregning på Kemi B, Kemi A og Biotek A. Dette kompendium bygger videre på vores kompendium om syrer og bas (…)

 • Kemisk ligevægt Bioteknologi A, Kemi A, Kemi B

  Forstå kemiske ligevægte. En letforståelig gennemgang af alt, hvad du behøver at vide på Kemi B og på Kemi A. Kompendiet hjælper dig blandt andet med at forstå begreber som: Kemisk ligevægt Reaktionsb (…)

 • Reaktionstyper Kemi A, Kemi B, Kemi C

  Få overblik over reaktionstyperne. Vi gennemgår alle de reaktionstyper, du skal have kendskab til på Kemi C, Kemi B og Kemi A. Kompendiet hjælper dig blandt andet med at forstå følgende: Hvad er en re (…)

 • Syrer og baser Naturvidenskabelig faggruppe, Naturvidenskabeligt grundforløb, Kemi A …

  Lær om syrer, baser og pH-begrebet. Dette kompendium dækker alt det, du behøver at vide om syrer, baser og pH på Kemi C og første år af Kemi B. Hvis du har Kemi A eller er på andet år af Kemi B, så an (…)

 • Reaktionshastighed Bioteknologi A, Kemi A, Kemi B

  Her får du vores komplette guide til reaktionshastighed. Reaktionshastighed handler om, hvor hurtigt en reaktion forløber. Guiden dækker alt det du skal vide, uanset om du har Kemi B eller Kemi A. Vær (…)

 • Redoxreaktioner Naturvidenskabelig faggruppe, Bioteknologi A, Kemi A …

  Her finder du vores kompendium til redoxreaktioner. Kompendiet hjælper dig med at forstå, hvad redoxreaktioner er, og vi viser dig, med en trin-for-trin guide, hvordan du afstemmer redoxreaktioner. Du (…)

 • Carbonhydrider Kemi A, Kemi B, Kemi C

  Lær om carbonhydrider. Vi gennemgår alt det, du behøver at vide om carbonhydrider på Kemi C, Kemi B, Kemi A og Biotek A. Kompendiet hjælper dig blandt andet med følgende: Rapport om reaktioner med car (…)

 • Alkoholer Naturvidenskabelig faggruppe, Naturvidenskabeligt grundforløb, Kemi A …

  Forstå alkohol og kemi. Vi gennemgår alt det, du behøver at vide om alkoholer på Kemi C, Kemi B og Kemi A. Kompendiet hjælper dig blandt andet med at forstå følgende: Hvordan er en alkohol opbygget? H (…)

 • Isomeri Naturvidenskabelig faggruppe, Bioteknologi A, Kemi A …

  Forstå isomeri. Vi gennemgår alt det, du behøver at vide om isomeri på Kemi C, Kemi B, Kemi A og Biotek A. Bemærk at, isomeri kun spiller en mindre rolle på Kemi C, så hvis du har Kemi C kan du nøjes (…)