Kompendier i Kemi

Her finder du Studienets kompendier til Kemi. Kompendierne giver dig Studienets komplette hjælp til udvalgte emner indenfor Kemi, uanset om du har faget på A-, B- eller C-niveau.

Du kan f.eks. bruge kompendierne, når du læser op til eksamen eller som hjælp, når du skriver rapport. Du kan også bruge kompendierne til at få et overskueligt overblik over de emner, I beskæftiger jer med i undervisningen.

Vi er i øjeblikket i gang med at skrive nye kompendier indenfor Kemi. Du kan derfor løbende finde nye kompendier på denne side.

 • Mængdeberegning Naturvidenskabelig faggruppe, Bioteknologi A, Kemi A …

  Forstå kemiske mængdeberegninger. Vi gennemgår alt det, du behøver at vide om mængdeberegning på Kemi C, Kemi B, Kemi A og Biotek A. Kompendiet hjælper dig blandt andet med at forstå følgende: Hvad er (…)

 • pH-beregning Bioteknologi A, Kemi A, Kemi B …

  Kemi B og A + Biotek A. Forstå pH-beregninger. Vi gennemgår alt det du behøver at vide om pH-beregning på Kemi B, Kemi A og Biotek A. Dette kompendium bygger videre på vores kompendium om syrer og bas (…)

 • Kemisk ligevægt Bioteknologi A, Kemi A, Kemi B

  Forstå kemiske ligevægte. En letforståelig gennemgang af alt, hvad du behøver at vide på Kemi B og på Kemi A. Kompendiet hjælper dig blandt andet med at forstå begreber som: Kemisk ligevægt Reaktionsb (…)

 • Syrer og baser Naturvidenskabelig faggruppe, Naturvidenskabeligt grundforløb, Kemi A …

  Lær om syrer, baser og pH-begrebet. Dette kompendium dækker alt det, du behøver at vide om syrer, baser og pH på Kemi C og første år af Kemi B. Hvis du har Kemi A eller er på andet år af Kemi B, så an (…)

 • Alkoholer Naturvidenskabelig faggruppe, Naturvidenskabeligt grundforløb, Kemi A …

  Forstå alkohol og kemi. Vi gennemgår alt det, du behøver at vide om alkoholer på Kemi C, Kemi B og Kemi A. Kompendiet hjælper dig blandt andet med at forstå følgende: Hvordan er en alkohol opbygget? H (…)

 • Redoxreaktioner Naturvidenskabelig faggruppe, Bioteknologi A, Kemi A …

  Her finder du vores kompendium til redoxreaktioner. Kompendiet hjælper dig med at forstå, hvad redoxreaktioner er, og vi viser dig, med en trin-for-trin guide, hvordan du afstemmer redoxreaktioner. Du (…)

 • Kemiske bindinger Naturvidenskabelig faggruppe, Bioteknologi A, Kemi A …

  Lær om bindinger i Kemi. Kompendiet hjælper dig blandt andet med følgende: Hvad er en kemisk binding? Hvad er ionbinding? Hvad er kovalent binding? (også kaldet elektronparbinding) Hvad er metalbindin (…)

 • Reaktionstyper Kemi A, Kemi B, Kemi C

  Få overblik over reaktionstyperne. Vi gennemgår alle de reaktionstyper, du skal have kendskab til på Kemi C, Kemi B og Kemi A. Kompendiet hjælper dig blandt andet med at forstå følgende: Hvad er en re (…)

 • Reaktionshastighed Bioteknologi A, Kemi A, Kemi B

  Her får du vores komplette guide til reaktionshastighed. Reaktionshastighed handler om, hvor hurtigt en reaktion forløber. Guiden dækker alt det du skal vide, uanset om du har Kemi B eller Kemi A. Vær (…)

 • Carbonhydrider Kemi A, Kemi B, Kemi C

  Lær om carbonhydrider. Vi gennemgår alt det, du behøver at vide om carbonhydrider på Kemi C, Kemi B, Kemi A og Biotek A. Kompendiet hjælper dig blandt andet med følgende: Rapport om reaktioner med car (…)