Kompendier i Kemi

Her finder du Studienets kompendier til Kemi. Kompendierne giver dig Studienets komplette hjælp til udvalgte emner indenfor Kemi, uanset om du har faget på A-, B- eller C-niveau.

Du kan f.eks. bruge kompendierne, når du læser op til eksamen eller som hjælp, når du skriver rapport. Du kan også bruge kompendierne til at få et overskueligt overblik over de emner, I beskæftiger jer med i undervisningen.

Vi er i øjeblikket i gang med at skrive nye kompendier indenfor Kemi. Du kan derfor løbende finde nye kompendier på denne side.

 • pH-beregning Bioteknologi A, Kemi A, Kemi B …

  Kemi B og A + Biotek A. Forstå pH-beregninger. Vi gennemgår alt det du behøver at vide om pH-beregning på Kemi B, Kemi A og Biotek A. Dette kompendium bygger videre på vores kompendium om syrer og bas (…)

 • Kemisk ligevægt Bioteknologi A, Kemi A, Kemi B

  Forstå kemiske ligevægte. En letforståelig gennemgang af alt, hvad du behøver at vide på Kemi B og på Kemi A. Kompendiet hjælper dig blandt andet med at forstå begreber som: Kemisk ligevægt Reaktionsb (…)

 • Syrer og baser Naturvidenskabelig faggruppe, Naturvidenskabeligt grundforløb, Kemi A …

  Lær om syrer, baser og pH-begrebet. Dette kompendium dækker alt det, du behøver at vide om syrer, baser og pH på Kemi C og første år af Kemi B. Hvis du har Kemi A eller er på andet år af Kemi B, så an (…)

 • Reaktionshastighed Bioteknologi A, Kemi A, Kemi B

  Her får du vores komplette guide til reaktionshastighed. Reaktionshastighed handler om, hvor hurtigt en reaktion forløber. Guiden dækker alt det du skal vide, uanset om du har Kemi B eller Kemi A. Vær (…)

 • Kemisk mængdeberegning Naturvidenskabelig faggruppe, Bioteknologi A, Kemi A …

  Her finder du vores kompendium til mængdeberegninger. Kompendiet hjælper dig med at lave kemiske mængdeberegninger, uanset om du har Kemi på c-, b- eller a-niveau. Vi forklarer dig undervejs de vigtig (…)

 • Redoxreaktioner Naturvidenskabelig faggruppe, Bioteknologi A, Kemi A …

  Her finder du vores kompendium til redoxreaktioner. Kompendiet hjælper dig med at forstå, hvad redoxreaktioner er, og vi viser dig, med en trin-for-trin guide, hvordan du afstemmer redoxreaktioner. Du (…)

 • Det periodiske system Kemi A, Kemi B, Kemi C

  Forstå det periodiske system. Vi gennemgår alt det du behøver at vide om det periodiske system, uanset om du har Kemi C, Kemi B eller Kemi A. Kompendiet hjælper dig blandt andet med at forstå betydnin (…)

 • Titrering Naturvidenskabelig faggruppe, Bioteknologi A, Kemi A …

  Formålet med en titrering er at bestemme koncentrationen af et stof i en vandig opløsning. På de følgende sider kan du læse mere om forskellige typer titreringer: Syre-base-titrering Redoxtitrering Fæ (…)

 • Atomer Kemi A, Kemi B, Kemi C

  Forstå hvad atomer er. Vi gennemgår alt det du behøver at vide om atomer, uanset om du har Kemi C eller Kemi B. Vi hjælper dig med at forstå: Hvad et atom og et grundstof er Hvordan et atom er opbygge (…)