Resumé og baggrundsinformation

Hvad handler ”Indvielsen” om?

”Indvielsen” er åbningsdigtet i Schack von Staffeldts første digtsamling Digte. Digtet består af fire strofer, der hver indeholder seks vers. Digtet har et fast rimmønster, der veksler mellem krydsrim og parrim, og det har en regelmæssig rytme, der dog veksler mellem at have en stigende og faldende karakter.

”Indvielsen” handler om en helt særlig oplevelse, som det lyriske jeg har. Digtet beskriver, hvordan det lyriske jeg sidder ved havet og længes efter noget ubestemt, da en muse pludselig stiger ned fra himlen og giver ham en harpe og et kys. Hun indvier ham i digtekunsten – det lyriske jeg bliver digter. 

Digteren aner i et kort, inspireret øjeblik, hvordan ånden tilsyneladende gennemstrømmer naturen. Oplevelsen er dog kun kortvarig, og bagefter føler det lyriske jeg endnu mere længsel. Hans længsel retter sig mod den åndelige verden, idéverdenen, som han i et kort øjeblik kunne ane i fænomenverdenens ellers blege skygger. Det lyriske jeg har med andre ord haft en åbenbaring, hvor han kortvarigt har oplevet verden, som den egentlig er.

Se resuméer af de enkelte strofer i vores kommentarer til digtet...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind