Forberedelse til eksamen

Få hjælp til at forberede dig til skriftlig eksamen i Spansk A på STX og HHX. Her guider vi dig til, hvordan du bedst forbereder dig til eksamen. I vores gennemgang giver vi dig en uddybende vejledning til, hvordan du bedst forbereder dig på de to eller tre dele, som eksamen består af (2 for STX og 3 for HHX).

Derudover vil vi undervejs også henvise til nogle af Studienets andre vejledninger, der kan være gode at bruge som forberedelse til eksamen.  

Læs op på grammatikken

Helt generelt er det nyttigt at læse grundigt op på spansk grammatik, før du møder op til din skriftlige eksamen. Her kan du fx finde hjælp i Studienets kompendium til spansk grammatik:

Kort oversættelse fra dansk til spansk

Dette er delopgave A i eksamenssæt fra STX, mens det er delopgave 2 i eksamenssæt fra HHX.

I den delopgave, hvor du skal oversætte en kort tekst fra dansk til spansk, er der nogle fokuspunkter, der er vigtige at have i baghovedet imens du oversætter, og som kan være gode at få styr på inden eksamen. I oversættelsesdelen er der nogle fejltyper, der meget ofte indgår i teksten. Disse kan være rigtig gode at kende til før eksamen, så du har dem i baghovedet når du skal til at oversætte teksten. Du kan med fordel bruge Studienets ”Hjælp til oversættelse”, der indeholder en liste over de forskellige typiske fejltyper, og tilhørende eksempler fra tidligere eksamenssæt. 
Derudover er det en rigtig god idé at læse dine gamle afleveringer igennem, for at se hvilke fejl du har lavet tidligere, så du kan fokusere på ikke at lave dem til eksamen.

Når du skal oversætte en tekst, er det vigtigt, at du er fortrolig med dine ordbøger, da de er forudsætning for, at du kan lave en korrekt oversættelse...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind