Gæring

Biologi C, B og A + Biotek A.

Fermentering (eller gæring) er en proces, som nogle celletyper kan bruge til at danne ATP, uden der er ilt til stede. Cellerne kan udføre gæring gennem kortere eller længere tid og derved overleve i iltfri omgivelser.

Du kan finde al den nødvendige information om processen i vores kompendium om gæring:

Gæring

Her er vores kompendium om gæring.

Her kan du se et uddrag af kompendiets tekst om, hvordan gæringsprocessen foregår i to trin:

Gæring af glukose involverer to overordnede processer:

  1. Glykolyse, som er omdannelse af glukose til pyrovat.
  2. Selve gæringsprocessen, som er omdannelse af pyrovat til mælkesyre, ethanol eller et andet restprodukt. 

Glykolysen er også første trin, når celler forbrænder glukose ved aerob respiration. Cellen kan altså efter glykolysen enten omsætte pyrovat ved gæring eller ved processerne i aerob respiration, dvs. Krebs' cyklus og elektrontransportkæden...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind