Resumé

”Agerhønen” handler om en fattig familie, hvis madreserver er ved at være brugt op. I novellens begyndelse sidder familien og lytter til blæsten, der suser om deres hus. Det er aften, og det er så koldt, at der falder sne.

Den mindste pige i søskendeflokken er begejstret for sneen, men hendes søster tysser på hende. Børnene ved, at situationen er alvorlig. Udover pigens begejstring er der stille i huset. Faren sidder og læser den samme artikel i avisen igen og igen, mens moren lapper huller i familiens slidte strømper.

Det er gået dårligt økonomisk for familien på grund af krigen. Faren har været indkaldt som soldat, og efter han kom hjem, har lønnen været lav, mens priserne er blevet højere. Efterfølgende har flere af familiemedlemmerne også været syge, og frostvejret har sat en midlertidig stopper for faderens arbejde.

Pludselig hører familien et slag mod døren. De er først bange for, at det er nogen, der banker på døren, fordi faren igen er indkaldt til krigen. De husker, hvor dårligt det gik sidst, da han ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind