Personer

Personerne er anonyme

Personerne i “Agerhønen” af martin A. Hansen er anonyme. Det vil sige, at de ikke har nogle karakteristika, der gør dem specielle, og de træder heller aldrig rigtig frem som individer. I stedet indtager de meget traditionelle familieroller: Faren forsøger familien, moren går derhjemme og ordner det huslige, og børnene er nysgerrige. De virker dermed som stereotyper, fordi de ikke afviger fra normalen. 

Personernes anonyme fremtræden har den virkning, at de bliver almene, og dermed bliver deres problemer også almengyldige. De er en typisk familie, der kæmper med en generel fattigdom, der herskede under 1. Verdenskrig. Samtidig kæmper de med en følelse af at have mistet håbet og troen. Det er en situation, som mange læsere har kunnet spejle sig i, særligt da novellen blev udgivet i 1947, få år efter 2. Verdenskrig.

De anonyme personer kan også have den virkning, at det bliver lettere for alle typer af læsere at spejle sig i dem. De fleste af os vil kunne se os selv i enten far-, mor- eller barnerollen og forestille os, hvordan det er at leve i fattigdom. 

P

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind