Begreber

Her kan du få et hurtigt overblik over nogle af de vigtige begreber inden for kognitiv psykologi. Bemærk at alle disse begreber bliver dækket i flere detaljer på de relevante sider i kompendiet.

Arbejdshukommelse

Arbejdshukommelsen bruges til at flytte oplysninger fra mellem de forskellige dele af hukommelsen. Derudover rummer arbejdshukommelsen også vores korttidshukommelse

Bottom up-processer

Bottom up-processer er de indtryk, som hjernen får fra vores sanser. Bottom up-processer styrer sammen med top down-processer vores opfattelse af en given situation.

Eksplicit hukommelse

Den eksplicitte hukommelse er den del af langtidshukommelsen, som rummer de ting, som vi selv er bevidste om, at vi kan huske. Den kan opdeles i den episodiske hukommelse (hvor vi husker livsbegivenheder) og den semantiske hukommelse (hvor vi husker fakta om verden og begrebers betydning). 

Falsk erindring

En falsk erindring opstår, hvis vi 'husker' noget, som vi egentlig ikke har oplevet. Psykologiske eksperimenter peger på, at vi kan manipuleres til at 'huske' falske erindringer. Falske erindringer kan dog også opstå mere naturligt, hvis vi fx sammenblander vores minder om to forskelli...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind