International økonomi A - 31. maj 2021

Her finder du vores opgavehjælp til opgaverne fra skriftlig eksamen i International Økonomi A på HHX d. 31. maj 2021.

Opgavesættet består af 3 opgaver om britisk økonomi som alle skal løses. På de følgende sider forklarer vi dig, hvordan vi løser de 3 opgaver:

Hvis du har brug for en generel vejledning i de forskellige opgavetyper som du kan støde på til eksamen i IØ, så kan du med fordel læse vores eksamensguide til skriftlig eksamen i International Økonomi A.

Her ser du et uddrag fra siden Opgave 2

Bilag 6 viser, at Storbritannien er inde i en recession. BNP forventes at falde med over 11 % i 2020 og samtlige poster på forsyningsbalancen forventes at falde. Ifølge Keynes bør man bruge ekspansiv finanspolitik i lavkonjunkturer til at øge efterspørgslen og derved bekæmpe arbejdsløshed. Hvis man får øget efterspørgslen vil det skabe øget produktion, hvilket fører til faldende arbejdsløshed.

Vi kan også se i bilag 6, at arbejdsløsheden forventes at stige i både 2020 og 2021. Bilag 8 fortæller, at briter på lønkompensation svarer til ca. 18 % af den samlede arbejdsstyrke. Arbejdsløsheden ville derfor sandsynligvis have været markant større uden lønkompensationen. En stor arbejdsløshed er problematisk, da den risikerer at bide sig fast. Når først der opstår en stor andel af langtidsledige, så er det svært at nedbringe andelen igen. Det skyldes blandt andet, at langtidslediges kompetencer bliver forældede, hvilket gør det svært at finde et arbejde. Derudover kan langtidsledighed også føre til diverse personlige problemer, f.eks. depression, der gør det svært at finde et job. Man risikerer derfor, at have en hel generation, hvor en stor del ikke har et arbejde. Det taler for, at det er en god idé at føre ekspansiv finanspolitik.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

International økonomi A - 31. maj 2021

[7]
Bedømmelser
 • 11-10-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år
 • 27-02-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år
 • 27-01-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år
 • 23-01-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år