[5]

International Økonomi A skriftlig eksamen

Her finder du vores vejledning til skriftlig eksamen i International Økonomi A på HHX. I vejledningen kan du få hjælp til:

Her ser du et uddrag fra siden Makroøkonomisk landeanalyse

Når du skal analysere væksten i et land, så kan du med fordel starte med at finde ud af, hvad BNP-væksten er i det årstal du skal undersøge. På den måde får du også en fornemmelse af, hvorvidt landet er inde i en høj- eller lavkonjunktur.

Det er forskelligt, hvor stor eller lille væksten skal være i et land før man siger, at der er en høj- eller lavkonjunktur. En god tommelfingerregel er dog, at en stabil økonomisk vækst ligger på 1-2 % i højtudviklede lande. Hvis væksten er over 2 %, så er der tale om en højkonjunktur, mens der er tale om en lavkonjunktur, hvis væksten er under 1 %.

I tabel 1 er væksten i BNP i 2019 på 2,4 %. Det tyder altså på, at Danmark er inde i en højkonjunktur.

I mindre udviklede lande vil du godt kunne se stabile høje vækstrater i flere årtier, hvis landene er i deres catching up-fase. Du kan derfor ikke altid bruge BNP-væksten til at vurdere et lands konjunktur. Du bør derfor også kigge på arbejdsløsheden og lønudviklingen, når du skal vurdere et lands konjunktur. Hvis der er højkonjunktur vil arbejdsløsheden være lav og vi vil se høje lønstigninger.

I tabel 1 kan vi se, at ledigheden er faldende og at lønnen er stigende i 2019. Det tyder også på, at Danmark er inde i en højkonjunktur...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

International Økonomi A skriftlig eksamen

[5]
Bedømmelser
 • 26-05-2014
  Rigtig god hjælp og vejledning til den skriftlige eksamen i IØ A. Jeg synes dog at det er lidt ærgerligt, at i de vedlagte tidligere eksamensopgaver, at spørgsmålene ikke står beskrevet, men kun svarene. Det gør det lidt svært at finde hoved og hale i de pågældende opgaver. Ellers var webbogen en stor hjælp.
 • 25-01-2015
  Et stort hjælp!
 • 24-05-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år
 • 22-05-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år