Komposition

Handlingen er lineær

Handlingen i “Frugt” er lineær. Det betyder, at handlingen foregår kronologisk. Fortælleren springer ikke frem og tilbage mellem fortid og nutid.

Handlingen udspiller sig over få timer på en sen sommereftermiddag eller tidlig aften. Handlingen begynder, da John ankommer til Kvickly, hvor han vælter en andens cykel, idet han forsøger at parkere sin egen.

John ser derefter den hjemløse, der sælger Hus Forbi foran Kvicklys hovedindgang. John foretager sine indkøb, forlader Kvickly og ser den hjemløse for anden gang, inden han begiver sig hjem.

Handling fortsætter på den måde. Begivenhederne beskrives efterhånden som de finder sted. Novellen springer ikke i tid.

John tænker dog i et enkelt tilfælde tilbage på sin skoletid med Lillebrian. Minderne om Lillebrian indfinder sig, da John er kommet tilbage til sin lejlighed efter det andet møde med den hjemløse. Det betyder ikke, at handlingen springer i tid. Novellen beskriver den begivenhed, at John kommer i tanke om Lillebrian.

Handlingen springer ikke pludselig tilbage til den gang, da John og Lillebrian gik i skole. Handlingen er lineær. Den springer ikke tilbage i tiden. Den fortæller bare, at John i dette øjeblik tænker tilbage på sin fortid med Lillebrian.

Virkning

Den lineære handling gør novellen overskuelig og let at følge med i. Den lineære handling gør også Johns udvikling tydelig for os, fordi vi kan følge hvert trin i denne udvikling efterhånden so...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind