Miljøbeskrivelse

Kaldes også miljøkarakteristik eller bare miljø.

Miljøet er socialt udsat

Miljøet i “Frugt” er kendetegnet ved at være socialt udsat. Vi møder tre personer, der alle er socialt udsatte på forskellig vis. Vi møder John, der er vred, taler grimt, tænker racistisk og lever usundt. Vi møder den hjemløse, og endelig møder vi flaskesamleren. Alle tre personer befinder sig på forskellige niveauer af den sociale underklasse. Novellen foregår altså i et materielt fattigt miljø.

Vi hører også om Lillebrian, som John gik i skole med. Lillebrian kom også fra et socialt udsat hjem, hvor faren var alkoholiker, og moren døde tidligt. Lillebrian blev desuden mobbet af John gennem hele sin skoletid.

Lillebrian er et eksempel på en person, der ikke har fået den følelsesmæssige støtte, han havde brug for som barn. Han blev i stedet mobbet i skolen og svigtet derhjemme. Miljøet er altså også kendetegnet ved et følelsesmæssigt underskud.

Vi kan også se det følelsesmæssige underskud på den måde, som folk behandler den hjemløse: “Ude ved indgangen står den hjemløse stadig og forsøger at sælge sine aviser, men folk virker temmelig uinteresserede.” (Linje 29-30).

De forbipasserende interesserer sig ikke for den hjemløse, selvom han befinder sig i en socialt udsat situation. Det sociale miljø er kendetegnet ved, at folk er sig selv nærmest. Vi hører om mange personer, der har brug for hjælp, men det er først, da John udvikler sig, at behovet for hjælp bl...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind