[11]

Frugt af Julia Butschkow

I denne analysehjælp får du hjælp til at lave en god analyse af novellen ”Frugt” af Julia Butschkow fra novellesamlingen Granit udgivet i 2018. Vi hjælper dig først med at forstå novellen. Derefter kan du finde en grundig analyse og fortolkning af novellen.

På den første side af analysehjælpen finder du et resumé af novellen. På de efterfølgende sider finder du selve analysen af ”Frugt”. Først kan du læse nogle arbejdsspørgsmål til novellen, så du ved, hvad der er vigtigt at lægge mærke til, når du selv vil øve dig i at analysere. Herefter hjælper vi dig igennem en grundig analyse, hvor du kan finde svar på arbejdsspørgsmålene. Vi vil komme ind på de punkter, der normalt er med i en novelleanalyse.

Herefter finder du et afsnit om fortolkning, budskab og tema. Afslutningsvis kan du læse en perspektivering, hvor “Frugt” bliver sammenholdt med andre fortællinger om socialt udsatte.

Her får du et kort uddrag af analysehjælpen:

Tema

“Frugt” har social udsathed som et vigtigt tema. Den kritiske miljøbeskrivelse er vigtig for fremstillingen af de socialt udsatte personer, vi møder i novellen.

Miljøet er materielt fattigt, men det er også følelsesmæssigt fattigt. Ingen har overskud til at tage sig af andre end sig selv. John føler ingen sympati for den hjemløse. Han mener tværtimod, at han er en doven nasser, selvom han faktisk forsøger at forsørge sig selv ved at sælge hjemløseavisen Hus Forbi.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Frugt af Julia Butschkow

[11]
Bedømmelser
 • 16-10-2020
  Givet af 3.g'er på STX
  Jeg har svært ved at finde ud af, hvilke ting jeg skal sætte fokus på i min analyse. Her kommer denne analysemodel ind og hjælper.
 • 11-11-2020
  Givet af 3.g'er på STX
  Et eksempel på hvordan man kan skrive opgaven ville også have været dejligt
 • 24-01-2022
  Givet af 2.g'er på STX
 • 24-09-2021
  Givet af 3.g'er på STX