Katrine

Novellen “Biller”s hovedperson hedder Katrine, og hun arbejder som hjemmehjælper. Vi får at vide, at hun har en kæreste, der hedder Nicolaj, og at de sammen har en hund. Katrine er en rund karakter. Det kan vi se, fordi hun har et komplekst følelsesliv.

Susanne er en modsætning til Katrines egenskaber

Vi kan lægge mærke til, at Katrines karakteregenskaber træder frem gennem Susanne, den forsvundne hjemmehjælper. Susanne er en karakter, der har til formål at spejle Katrine, og hun fungerer som modpol til Katrine. Alle Katrines dårlige sider træder frem i lyset af Susanne:

Susanne kommer altid til tiden, er aldrig syg, handler i helsekost. Hun har frisk humør, klare øjne og langt, lyst år. Susanne ved hvordan tiden udnyttes bedst muligt, og vakler aldrig når hun skal vaske de gamle mænd. De gamle er glade for hende, hun lever for dem. Men Katrine har kolde hænder og flakkende øjne.

Her bliver Katrine og Susanne stillet op som modsætninger: Susanne fremstår som et ideal. Hun gør alt det rigtige. Teksten underforstår med sammenligningen, at Katrine er alt det, Susanne ikke. Katrines ”kolde hænder” kan ses som et modbillede til forestillingen om ”varme hænder”, der repræsentere...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind