Bakkesen

Bakkesen er en af personerne i novellen “Biller”. Han er en ældre mand, der modtager hjemmepleje. Han bærer titlen doktor scient in coleoptera – billeforsker – og samler på biller i glas.

Bakkesen er fremstillet på en karrikeret måde

Bakkensen er en flad karakter, og vi har ikke adgang til hans tanker og følelser. Novellen beskriver ham, så han næsten ligner en karikatur: 

Han smiler så kindernes barkhud er nær ved at revne. Hans briller er meget stærke og trykker øjnene ind i deres huler. Hovedet sidder lidt skævt som på en dromedar. En rød butterfly holder det på plads. Han er draperet i lyseblå badekåbe.

Vi kan se, hvordan novellen overdriver Bakkesens udseende: Hans smil er så stort, at huden er ”nær ved at revne”. Smilet virker ude af proportioner: Det må være et meget stort smil! Novellen sammenligner også hans hoved med en dromedar og giver en fornemmelse af en dyrisk karakter ved ham. 

Vi kan også lægge mærke til, hvordan teksten skildrer Bakkesens udseende som sammensat: I teksten står der, at en butterfly holder hovedet på plads. Men en butterfly kan normalt ikke holde et hoved på plads. Så det giver en fornemmelse af, at han næsten ikke hænger sammen fysisk. Det kan få os til at tænke på en berømt figur som Frankensteins monster, der var sat sammen af forskellige dele. 

Vi kan også lægg...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind