Nikolaj

Nicolaj er kæreste til hovedpersonen i novellen “Biller”. Nicolaj er ikke til stede på handlingens nutidsplan. Vi møder ham i novellens tilbageblik og får indblik i deres forhold gennem Katrines tanker, der afbryder handlingsforløbet.

Nicolaj spejles i Bakkesen

Som vi så i analysen af Katrines karakteregenskaber, var Susanne en modsætning til Katrine. De spejlede så at sige hinanden. Hvis vi kigger nærmere på forholdet mellem novellens karakterer, kan vi også se, at novellen skaber en spejling mellem Bakkesen og Katrines kæreste, Nicolaj.

Som vi vil se, er der en række motiver, der går igen i både handlingen hos Bakkesen og i tankerne om Nicolaj. På den måde vil vi se, at novellen viser os, hvordan Katrine har det med Nicolaj gennem fremstillingen af Bakkesen.

Vi kan først lægge mærke til beskrivelsen af Bakkesens udseende: ”Bakkesen smiler et hvalsmil – ligesom hendes kæreste Nicolaj”. Katrine kommer altså til at tænke på sin kæreste, da hun ser den gamle mand. Vi kan som læsere se, at sammenligningen ikke er til Nicolajs fordel, for Bakkesen ser bizar og hæslig ud. 

Gennem sammenligningen afslører novellen, at Katrine føler ambivalens ved Nicolaj. Vi kan også se, operaen ”Den flyvende Hollænder” spilles som vinylplade hos Bakkesen, og at novelle...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind