Genre

“Biller” har typiske novelletræk

“Biller” af Charlotte Weitze er en novelle. Det kan vi se, fordi novellen er en kort tekst, der indeholder et afgrænset handlingsforløb med en konflikt, som hovedpersonen skal håndtere. 

Det er genretræk, som er typiske for en novelle. Konflikten resulterer i en udvikling hos hovedpersonen Katrine, der er erkender, at hun må ændre noget i sit liv. 

Novellen trækker på den gotiske fortælling

Novellen trækker samtidig på flere andre genrer, blandt andet den gotiske fortælling, der har rødder i 1700-tallets engelske litteratur. Den gotiske fortælling kender vi blandt andet fra en berømt roman som Mary Shelleys Frankenstein (1818) om en videnskabsmand, der skaber et kunstigt menneske, som viser sig at blive til et monster. Genren dyrker det overnaturlige, fantastiske og foruroligende, og et motiv som dobbeltgængeren er typisk for den gotiske fortælling. 

Portrættet af Bakkesen trækker på figurer fra gotiske romaner. Bakkesens forvredne udseende, hvor en “rød butter fly holder [hovedet] på plads” giver associationer til Frankenstiens kunstigt sammensatte menneske. Vi kan også se, hvordan billedet af Bakkesens bo...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind