Vejledning i AT

Vejledning er en utrolig vigtig del af dit projekt. AT kræver, at du har faglig dybde i dine undersøgelser, og her kan dine faglærere og vejledere være en god hjælp.

Det varierer fra gymnasium til gymnasium, hvordan vejledningerne foregår. Som regel er der først en fælles vejledning, hvor 15-20 lærere, der tilsammen repræsenterer alle fagene, er til stede. Derefter følger de individuelle vejledninger.

Du skal naturligvis medbringe papir og blyant til alle møderne, så du kan tage stikord til, hvad vejlederne siger. Måske er der en dansk stil og en matematikaflevering, der skal overstås, inden du kan gå videre med dit AT-projekt, og så er det guld værd at have taget notater, som du kan gå tilbage og kigge i. Hvad var det nu, der var godt ved mit projekt? Og hvad skulle jeg arbejde videre med?

Den fælles vejledning

Som skrevet, er den første vejledning som regel en fælles vejledning, hvor 15-20 lærere, der tilsammen repræsenterer alle fagene, er til stede. (Om der er én eller flere fælles vejledninger varierer fra gymnasium til gymnasium).

Denne første vejledning ligger i umiddelbar nærhed af, at du har fået udleveret opgaveformuleringen, og du har derfor haft et par dage til at kigge på den og det overordnede emne. Meningen her er, at du kan prøve dine idéer af på dine lærere. Det er derfor en god idé at være lidt på forkant og have gjort sit hjemmearbejde:

  • Brug lærerne til denne første vejledning og hør, hvad de synes om dine idéer. Ofte vil de lynhurtigt kunne sige, om noget er værd at arbejde videre med, eller om noget skal kasseres.
  • Du kan også sp...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind