Kapitel 1: Forarbejdet til AT

I begyndelsen af året bliver årets AT emne offentliggjort med nogle overordnede problemstillinger. Ud fra dette skal du have valgt, hvilke fag og hvilket emne du vil arbejde med til din synopsis og ikke mindst den mundtlige eksamen. Emnet vælges i sammenspil med fagene(og omvendt!), så der er mange ting at overveje på én gang. Desuden har du ikke så lang tid til at tage en beslutning. 

Ud fra den opgavetekst og det tilhørende ressourcerum, du har fået udleveret, skal du inden for ca. 10 dage (på nogle skoler en uge) vælge to fag. Fagene skal du bruge til at belyse en sag. Med en sag menes der et afgrænset emne, som flere fag kan behandle i en bestemt sammenhæng. Det kunne fx være problemet om global opvarmning, hvor der både er nogle biologiske, geografiske, sociale og samfundsøkonomiske aspekter i spil. Hvert år er der et nyt overordnet emne i AT, og du kan tænke din sag som et underemne til overemnet. I vejledningen her kalder vi sag for emne.

Arbejd med emne, fag og problem samtidigt

Det er næsten umuligt at vælge et emne og to fag uden samtidig at have udarbejdet et forslag til en problemformulering (også selvom det måske ikke er krævet i første omgang). Ellers ved du jo ikke, om ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind