AT-bogens indhold

AT-bogen er delt op i fem kapitler og to bilag. Bogens fem kapitler guider dig igennem hele projektet fra start til slut, og giver dig den vejledning, du har brug for i hvert trin.

Bilagene fungerer som opslagsværk om informationssøgning og metoder, som du kan dykke ned i, når du har brug for det.

Kapitel 1: Valg af emne, problemformulering og fag

Hjælper dig med at finde et emne og vælge to fag, som du vil behandle emnet med. På dette trin ser vi ofte ser, at elever tager for let på opgaven. Så du kan med fordel læse dette kapitel, hvis du vil have en god start på AT.

Kapitel 2: Research, vejledning og tidsplan

Giver dig gode råd til, hvordan du kan lave research, tage notater og planlægge din tid. Det er i dette trin at ”rugbrødsarbejdet” skal udføres, dvs. lave analyser af tekster, udføre videnskabelige forsøg, lave kildekritik – alt efter hvilke fag, du har valgt. Kapitlet hjælper også med, hvordan du bruger den vejledning, du kan få af dine lærere.

Kapitel 3: Metoder i AT

Giver dig hjælp til metoder i AT, og hvordan du kan bruge fagenes forskellige metoder.

Kapitel 4: Synopsis

Hjælper dig med at skrive din synopsis. En synopsis er et kortfattet papir, hvor du kort sagt præsenterer: Hvad du vil undersøge, hvordan du (metodisk) er gået til værks i din undersøgelse, og hvad dine konklusioner er. En god synopsis vil give dig et godt udgangspunkt for den mundtlige eksamen.

Kapitel 5: Mundtlig eksamen

Hjælper dig med at forberede dig til den mundtlige eksamen i AT. 

Bilag 1 giver dig teknikker til informationsindsamling.

Bilag 2 giver en kort indføring i elementær videnskabsteori, og hvordan de forskellige hovedområder grundlæggende arbejder. Du skal betragte dette kapitel som pensum til den mundtlige eksamen, hvis du gerne vil op at have de helt høje karakterer, og det skal udelukkende bruges i din forberedelse til den mundtlige eksamen....

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind