Komposition

Novellen begynder med en landskabsbeskrivelse, der præsenterer miljøet

”Sorg-Agre” begynder med en landskabsbeskrivelse, der strækker sig over de første par sider. Landskabsbeskrivelsen fører os ind i novellens univers og giver os en fornemmelse af de magtforhold, der er på spil i miljøet. Du kan læse mere om dette under miljø.

Handlingen består af to spor

Handlingen består egentlig af to adskilte, men forbundne hændelsesforløb, som samler op på de temaer, der bliver antydet i indledningens landskabsbeskrivelse. 

Slægtsdramaet

Det første handlingsforløb er det slægtsdrama, der drejer sig om Adam, herremanden og den unge frue. Adam er netop vendt hjem til sin barndomsegn efter længere tids ophold i udlandet. Han har stået til at blive arving til herregården, siden hans fætter, herremandens søn, døde. Han er ”endnu” ”arving af navn”, som det bliver formuleret i teksten, hvilket antyder, at han ikke ender med at arve gården. Adam var da heller ikke interesseret i at rejse tilbage til Danmark, da hans mor skrev og opfordrede ham til at komme og gøre sig til som arving. Nu er han alligevel vendt tilbage, drevet af skyldfølelse og hjemve, for a...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind