Sprog og genre

Her ser vi på de grundlæggende træk ved den populærvidenskabelige genre og sproget i den. Du skal overholde disse træk, hvis du vil skrive en god populærvidenskabelig artikel.

​​​​​​​​​​​​​​Du skal vende opbygningen på hovedet

I den populærvidenskabelige artikel skal du vende den videnskabelige tekst i dit SRP på hovedet. Du skal finde den gode historie om dit emne, som er interessant for din målgruppe.

Normalt opbygges SRP og andre videnskabelige tekster på den samme måde. Først redegøres for metode og teori, derefter kommer analyser eller forsøg, så skal du vurdere eller diskutere, og til sidst kan du konkludere og komme ind på perspektiverne.

I den populærvidenskabelige artikel skal konklusionen, resultaterne og perspektiverne i centrum. For det er disse ting, der er interessante for en læser uden de store videnskabelige forudsætninger. Du skal fremhæve de dele af dit arbejde, som kan gøre emnet spændende eller relevant for almindelige mennesker. 

Skriv i et enkelt sprog

Hvis du lige kommer fra at have skrevet det videnskabelige afsnit i dit SRP eller SOP, kan det være fristende at tage det videnskabelige fagsprog med over i den populærvidenskabelige artikel. Men som regel v...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind