Eksempel på populærvidenskabelig artikel

Her har du eksempler på en populærvidenskabelig artikel udarbejdet som formidlingopgave til SRP. Først får du et eksempel på en komplet SRP udarbejdet af redaktionen på Studienet. Dernæst finder du links til yderligere eksempler.

SRP om diabetes

På Studienets redaktion har vi udarbejdet et eksempel på et komplet SRP med en populærvidenskabelig artikel. Opgaven rummer således alle de dele, som skal være med i formidlingsopgaven.

Først redegøres for og forklares diabetes ud fra naturvidenskab. Her er det et SRP i faget Biologi A, men opgaven vil svare til et SOP i Bioteknologi A, da de to fag har store fællestræk.

Dernæst formidles viden om diabetes i en populærvidenskabelig artikel. Du kan også læse metateksten med vores overvejelser om formidlingen, samt en afsluttende diskussion, hvor begge fag inddrages.

SRP om diabetes i Biologi A og Dansk A

Her kan du se et eksempel på et SRP (Studieretningsprojekt) med en populærvidenskabelig artikel. Projektet handler om forebyggelse af type 2-diabetes gennem ...

 Eksemplet er skrevet efter de nyeste regler for SRP. 

Se flere eksempler

Det er altid en rigtig god idé at læse andre populærvidenskabelige artikler, når du skal skrive din egen. På den måde får du konkret inspiration til vinkling, overskrifter, illustrationer og måder at bygge artiklen op.

Du finder bl.a. populærvidenskabelige artikler på videnskab.dk og dr.dk/nyheder/viden/. Du kan selvfølgelig også finde mange eksempler på populærvidenskabelige artikler på StudienetEksemplerne på Studienet er autentiske elevopgaver.