Løsninger på plastik i havet

Man diskuterer forskellige metoder til at undgå, at plastik kommer ud i havet. Der er også forslag til, hvordan vi kan fjerne den plastik, som allerede findes i havet. På de næste sider i kompendiet kan du læse om, hvordan vi undgår plastik i havet.

Her kan du læse et uddrag af teksten, der handler om fordele og ulemper ved at bruge alternative materialer i stedet for plastik:

Naturlige materialer, der ender i havet, kan modsat plastik nedbrydes temmelig hurtigt. Til gengæld udleder produktionen af materialerne i mange tilfælde en stor mængde CO2, eller produktionen kræver mange ressourcer i form af f.eks. plads, vand eller begrænsede råmaterialer.

F.eks. fastslog forskere ved Heriot-Watt University i en rapport fra 2018, at verdens CO2-udledning vil øges betragteligt, hvis vi begynder at erstatte plastik med glas eller metal i stor udstrækning. Både glas og metal er meget energikrævende at fremstille, og da materialerne er meget tungere end plastik, udleder transport af glas- og metalprodukter væsentlig mere CO2 end transport af plastikprodukter...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind