Skal vi undgå plastik?

Problemet med plastik i havet får mange mennesker til at forsøge at undgå plastik i hverdagen. Mange virksomheder interesserer sig også for at finde alternative materialer til deres produkter. Der er dog også samfunds-, miljø- og klimamæssige fordele ved at bruge plastik ift. andre materialer. Det betyder, at det er vanskeligt helt at holde op med at bruge plastik, uden at det har andre uønskede konsekvenser for mennesker og naturen.…

...

Plastik er klimavenligt

Plastik som materiale har nogle egenskaber, som andre materialer har svært ved at matche:

  • Plastik er meget brugbart til mange forskellige formål.
  • Plastik er billigt, og derfor har stort set alle mennesker adgang til materialet.
  • Produktion, forarbejdning og transport af plastik er meget lidt ressourcekrævende og meget lidt CO2-udledende ift. produktionen af mange andre materialer.

Det sidste punkt er især vigtigt at tage højde for, når man vil finde alternativer til plastik, som kan implementeres på global skala. Materialer som pap,…

...

Engangsplastik har fordele og ulemper

Når vi hører om vores forbrug af plastik i medierne, er engangsplastik ofte i fokus. Engangsplastik er produkter som plastikposer, emballage, sugerør og plastik i cigaretskod – dvs. plastikprodukter, som typisk kun bruges en enkelt gang, før de kasseres.

En rapport i det videnskabelige tidsskrift Marine Policy vurderede i 2018, at hele 89 % af al plastik i havet er engangsplastik. Der er derfor et stort potentiale for at minimere mængden af plastik i havet ved at skære ned på vores forbrug af engangsplastik.

Der er dog også uønskede konsekvenser ved at bruge mindre engangsplastik. Herunder opridser vi problemerne ved at udfase to af de mest almindelige typer engangsplastik: plastikposer og emballage til fødevarer.

Plastikposer

Plastikposer er en type engangsplastik, der ofte…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind