Opsamling af plastik i havet

Forskellige virksomheder og organisationer eksperimenterer med teknologier, der kan fjerne plastik fra havet eller forhindre plastik i at komme ud i havet fra verdens floder.

Forsøg med at fjerne plastik fra havet

Projektet The Ocean Cleanup arbejder som det eneste i verden på at finde en metode til at fjerne plastik fra verdenshavenes fem plastiksupper i stor skala. The Ocean Cleanup eksperimenterede i slutningen af 2018 med at slippe en stor, flydende, hesteskoformet flåde ud i det nordlige Stillehav. Flåden skal drive med havstrømmene og undervejs opsamle plastik. Et skib sejler med jævne mellemrum ud til flåden og fjerner det indsamlede plast. Du kan følge organisationens arbejde med at effektivisere flåden på The Ocean Cleanups hjemmeside.

Hvis det lykkes The Ocean Cleanup at skabe en konstruktion, der opsamler plastik effektivt, vil organisationen fremstille nok flåder til over fem år at fjerne halvdelen af plastikken i det nordlige Stillehavs plastiksuppe. Selv om det er et meget ambitiøst mål, er der tale om en ret lille andel af den samlede mængde plastik i havene. Plastiksupperne indeholder en højere koncentration af plastik end verdenshavenes øvrige områder, me...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind