[16]

Pierre Bourdieu

Dette er vores kompendium om Pierre Bourdieus teori. Bourdieu var en fransk sociolog (1930-2002), der beskæftigede sig med magt- og statushierarkier i samfundet. 

Bourdieu er en teoretiker, der bruges på både A-, B- og C-niveau i Samfundsfag. Du vil typisk støde på ham i forbindelse med social arv, livsstil eller debatten om struktur versus aktør.

Kompendiet består af følgende:

Uddrag fra siden Felt

Der foregår magtkampe om at opnå mest mulig indflydelse på felterne. Det er en persons kapitaler og habitus, der har betydning for om vedkommende opnår magt og indflydelse. Hvis man har meget af den kapital, der værdsættes på feltet, eller en habitus, der passer med feltets værdier, så vil man klare sig bedre end personer som har lidt eller ingen af den kapitalform eller habitus, der kræves på feltet. Man vil altså klare sig bedre på uddannelsesfeltet, hvis man en høj kulturel kapital end hvis man ikke har.

Selvom deltagerne på feltet overvejende accepterer, at feltets værdier og regler er vigtige, så kan der godt foregå en kamp om præcist, hvordan værdierne og reglerne skal forstås.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Pierre Bourdieu

[16]
Bedømmelser
 • 13-10-2022
  Givet af 3.g'er på STX
  Det er en dejlig hjælp. Der bliver opsummeret det vigtigste inde under emnet, og sproget er ikke noget højt akademisk volapyk. Tak for hjælpen.
 • 27-11-2022
  Givet af Studerende på 3. år
  Bourdieus teori bliver forklaret på en grundig og samtidig let forståelig måde
 • 07-03-2024
  Givet af 1.g'er på STX
  den er meget god
 • 31-01-2024
  Givet af 3.g'er på STX